2023-08-25 412 views
📍全港首間希臘乳酪蛋糕專門店🥄📒中環𝕮𝖆𝖋𝖊 Lanala🍰食甜品有種會好肥的感覺⊙ω⊙,呢間‘’希臘乳酪‘’蛋糕專門店,用上出名健康嘅希臘乳酪去整蛋糕🥇,小店內更有輕食提供🍰啱哂怕肥又想食甜品嘅人₍ᐢ⑅•ᴗ•⑅ᐢ₎♡距離中環地鐵站幾分鐘都算近,店內白色宮廷風,餐具都好有皇室的感覺,雲石檯小巧特別🎀我地選擇一份cake set $88+tea set $88(蛋糕選擇可以參考圖10)🙋🏻‍♀️,個人覺得tea set性價比高呢日臨近teaset結束時間去到,只有我們一檯,係個聊天好地方!!♡::::::::::::♡💫迷你白桃玫瑰希臘乳酪芝士蛋糕🍰同傳統用麵粉製成的蛋糕相比,希臘乳酪高蛋白質,而且低糖低澱粉、低脂肪,所以可以放心大啖食。蛋糕面頭係好香嘅玫瑰茶啫喱🌹入面重有玫瑰花瓣。而希臘乳酪忌廉芝士入面重有一粒粒白桃,加埋個餅底,食落好清新,而且唔會好甜 ☆完全唔酸💫輕盈全日早餐🥯🍳🥗呢個All day breakfast 真係冇改錯名,啱哂唔鍾意食太飽嘅我😍好鍾意佢個蛋夠滑,加埋啲胡椒粉調味好香濃,配埋沙律🥗好清新又唔會太飽濟太膩♡::::::::::::♡💫Pistachio Mil
📍全港首間希臘乳酪蛋糕專門店🥄
📒中環𝕮𝖆𝖋𝖊 Lanala🍰

♡::::::::::::♡
💫迷你白桃玫瑰希臘乳酪芝士蛋糕🍰

💫輕盈全日早餐🥯🍳🥗

輕盈全日早餐

♡::::::::::::♡

💫Pistachio Milk Foam Coconut Water🥛🥥夏天限定
+$10

椰香開心果

本身好少飲凍野同甜野,但呢個咁特別嘅飲品真係好想試,佢嘅椰子味唔會好濃或者好甜,飲落唔會似椰子水,係牛奶嘅質感,而且將開心果味溶入去椰子味度好夾(〃'▽'〃) ❤️

💫Café Latte☕️ +Oat $5

Latte 濃滑,而且甘味突出,拉花都好用心☕️有得轉燕麥奶加分💓

想睇更多我嘅食評同分享 記得follow同like我ig @puddingfoodhk ๑ºั╰╯ºั๑啦🍮
輕盈全日早餐
椰香開心果