2020-12-13 5933 views
第一次黎時唔記得book威靈頓牛扒,所以第2次專登lunch再book再食,一次過寫哂食乜印度燒春雞很用心地已分好件,外皮脆脆地,重要的是肉質嫩滑多汁,食成碟都仲覺得可以再食,另外仲有香甜紫薯同熟蒜伴碟白酒雜茄蟹肉意粉一黎到就已經超香既蟹味,唔知係咪用左成隻蟹咁多去整,食就每啖都好足料又夠味黑松露意大利飯其實主菜會跟一個飯或意粉係好正常,但我估唔到佢唔係是但整,真係平時成一百蚊碟既意大利飯,而且仲係正常份量,唔係幾啖飯,真心食唔哂餐湯 沙律第一次餐湯係磨菇忌廉湯,第二次類似係係周打椰菜忌廉湯,仲有好多隻蜆,還有上次沙律沒有什麼特別,但有好多提子乾同配料,今次就再加上三文魚碎威靈頓牛扒今日一早book定,終於有得食,牛扒本身味濃肉嫩無得輸,最特別係外皮內側鋪滿超多黑松露,仲有最最最估唔到黑松露下面仲收藏左Parma Ham,所以味道超級豐富蕃茄意大利粉今次醒目無叫多份主食,雖然意粉無太大特別,但蕃茄相當新鮮鮮甜,意大利粉又爽口彈牙,其實已經好好食mocha 朱古力最後前後兩次的飲品,朱古力應該是用燕麥奶沖,所以有左一份較少飲既燕麥味,mocha跟番傳統味道咖啡加可可粉為主,而唔係朱古力咖

印度燒春雞

白酒雜茄蟹肉意粉

黑松露意大利飯

餐湯 沙律

威靈頓牛扒

蕃茄意大利粉

mocha 朱古力
最後前後兩次的飲品,朱古力應該是用燕麥奶沖,所以有左一份較少飲既燕麥味,mocha跟番傳統味道咖啡加可可粉為主,而唔係朱古力咖啡

最後都要講,其實兩次出茶時間都好長,大家有心理準備可以要半個鐘先有,但電話book定食乜就會快啲
因為我望住唔知係唔係老闆,佢只係一個人煮所有野,保持食物質素之餘,仲教緊兩位年青人點煮,大家可以睇到最近請手足,所以大家趕時間的話,就最好打定電話食乜,早啲安排