2015-01-11
一向都鍾意去759阿信屋掃零食,又平又多選擇係主要原因。所以一知道有759雲呑麵已經不斷約朋友去試。呢度繼承759零食平靚正既selling point,一碗單併$30,可以揀返759粉麵 - 烏冬,米粉同芝士辣麵。叫左碗牛腩芝士辣麵用返阿信屋有得賣既芝士麵,自己平時係同屋企都好鍾意整,但唔知點解餐廳好似好食啲咁,都幾濃芝士味,但亦都偏咸,食完好渴。牛腩都唔算少,而且肥肉唔多,亦都無咩筋,切出黎既大細啱啱好,食落去啖啖肉,值得一讚。因為碗麵略嫌有啲咸,所以叫左杯凍奶茶少冰。都幾大杯,可惜奶味過重,連極愛乳類製品既我都頂唔順。飲完喉嚨感覺唔太良好,而且偏甜,唔單止解唔到渴,反而好想搵杯水清一清。所以凍杯茶只飲了兩口就放棄左。
叫左碗牛腩芝士辣麵
因為碗麵略嫌有啲咸,所以叫左杯凍奶茶少冰。