2016-08-02 521 views
前排公事同事介紹係One Pacific Centre隔離既大廈開咗間韓國餐廳~ 同事們試過話唔錯~ 咁就梗係要去試下啦~!! 聽聞午飯時間好爆~ 所以搵日預早閃人去攞位~ 好彩到步時未到高峰時間~ 入座後大慨10分鐘就開始要排隊啦~!餐廳環境好簡潔~ 牆上掛滿大電視不斷播放韓國MV &餐廳既食物~ 尤其各款既甜品圖片~ 真係非常吸引視線~! 我同同事3人每人點咗份午餐一齊share~! 不惜未有機會試甜品呢~!!傳統亞朱絲泡菜辣炒年糕 $68 - 年糕既份量好多~ 對於唔係太食得辣既我黎講味道偏辣~ 忍唔住要問職員攞杯凍水~ (因為我點咗熱柚子茶熱得滯等唔切佢凍呀!!) 但除咗辣之外整體係好味既~ 醬汁好夠味~ 真係有係韓國街邊食炒年糕既風味~韓醬燴牛肋伴韓式肉醬(with rice) $68 - 呢款我同事讚口不絕~ 佢話個韓式醬汁好好味~ 當然牛肋煮得好入味~ 至於另外一碗既韓式肉醬都唔錯~ 但都被牛肋肉既味搶去風頭呢~ 同埋唔太明白明明韓醬牛肋已經有一種醬汁~ 但又要加多碗醬汁? 怕大家唔夠醬汁撈飯?? XD拉絲芝士BB豬肋骨伴泡菜炒飯 $78 - 呢個真係超驚喜~ 單睇賣相就

傳統亞朱絲泡菜辣炒年糕
韓醬燴牛肋伴韓式肉醬
拉絲芝士BB豬肋骨伴泡菜炒飯 $78 - 呢個真係超驚喜~ 單睇賣相就覺得整作認真呀~!!! 份量亦都好多~ 豬肋骨本身煮得好好味~ 加上大量芝士~ 重有個泡菜炒飯~ 一個人真係食唔晒的~!! 當然我地3人share食都真係大家到飽晒~!!
拉絲芝士BB豬肋骨伴泡菜炒飯
拉絲芝士BB豬肋骨伴泡菜炒飯
整體黎講餐廳食物食得出好有誠意~ 同同事們一齊享用過咗個愉快既lunch time~!!
-以上奉送咖啡或茶 -免收加一服務費
2016-07-19
$72 (Lunch)
  • 拉絲芝士BB豬肋骨伴泡菜炒飯