香港好多米線舖,呢間雲魅都係食米線既。但係就同平時食開果啲好唔同,佢既配料、麵同湯係分開上既,食既時候自己將啲配料逐碟逐碟放入鍋湯到🤩冇諗過食雲南米線都可以咁有儀式感🙈而且呢度午市套餐都幾抵食!包埋一款前菜同埋飲品🤤 1️⃣過橋七彩麵($78)有得揀過橋米線或者七彩麵,覺得七彩麵特別啲所以就嗌左七彩麵😌湯底可以揀雲魅特色湯或者雲魅番茄湯,我就揀左雲魅特色湯。之後可以揀肥牛或者豬腩片,揀左肥牛。  午市套餐既配料係跟佢既昆明風味配料,有鵪鶉蛋、餐肉、魚腐、車厘茄、玉米粒、酸菜、響鈴、炸醬、酥肉同埋芫茜蔥。上檯既時候鍋湯熱辣辣仲滾緊🤤自己將啲配料扔落鍋湯到,幾特別幾有趣。舖頭仲有教你點樣食,要放左肉類同蛋先,之後再放蔬菜類,最後先放麵。  覺得呢個米線幾好食😋湯底係酸酸地帶少少辣,唔算好濃亦都唔會好油👍七彩麵食落就其實冇乜特別,偏淋,不過試係都好😄  另外午市套餐仲有跟一款前菜,有得揀木耳、手撕雞、青瓜或者雞翼尖。我就揀左佢既傣族手撕鬼雞。比我想像中大碟!而且味道唔錯🥰帶少少酸味好開胃!推薦呢款! 午市套餐仲跟飲品,揀左青檸薑蜜。酸酸甜甜夠曬清爽,而且唔會太甜🤤朋友嗌左柚子蜜都唔錯。
1️⃣過橋七彩麵($78)