2011-11-27
記得好耐之前 , 係呢條街有一間好出名既 [ 咖哩大王 ] , 不過印象係對面街 , 今日經過想食咖哩 , 門口見佢好似都幾正宗 , 就決定入去試下 ,侍應清一色是男的 , 仲要個個年紀有番咁上下資歷 ,他們好熱心為我地推介 , 又問我地食唔食得辣 , 然後可選大 , 中 , 小辣的以下是我們點了的 :1 ) 冬蔭公蝦功 : 好味 ! 酸辣適中 , 蝦夠大隻又爽 , 正 ! 2 ) 串燒沙嗲 : 我地叫了清一色雞肉 , 因朋友不食牛 , 我又不想食豬 , 肉質彈牙 , 沙嗲夠香 , 不過唔夠辣3 ) 青咖哩雞 : 係侍應們推介 , 都幾辣架 ! 完全睇佢唔出 ~ 4 ) 咖哩雜菜煲 : 又是另一種不同辣的風味 , 但已經辣到我們出唔到聲喇 5 ) 海鮮炒飯 : 唯一呢樣唔辣架咋 ! 炒得唔油 , 好味 ! 我決定下次係旺角想食咖哩時都會再來呢間食 !!!
侍應清一色是男的 , 仲要個個年紀有番咁上下資歷 ,
以下是我們點了的 :
我決定下次係旺角想食咖哩時都會再來呢間食 !!!