2009-04-05
上星期老闆突然話請我地食飯, 經各同事投票決定, 又去大家最喜愛o既小桃園食飯.可能係星期五, 我地八點半去到都仲要等位, 唯有出去買下海味. 又買到大包細包.等左大約15分鐘左右就有位喇.因為我地只有5個人, 不能食哂所有我地喜愛o既海鮮, 但一定會叫以下幾樣必食.今次仍然叫老闆娘代買海鮮, 不用自己費心, 而且必有信心, 從未失手.每次一定要食奄仔蟹, 今次要油焗, 貪佢够香口. 雖然唔係最旺季, 都好够膏. 正!龍蝦依麵係所有人o既至愛. 兩斤幾大龍蝦清哂成碟呀.瀨尿蝦~~ 自從試過油鹽水之後就愛上左, 因為實在鮮甜, 保持到瀨尿蝦本身o既原味. 一人一隻, 感覺好正.蝴蝶蚌~~由舊年開始至見到這種蚌, 一見鍾情. 因為蚌肉肥o都o都, 好多肉, 又唔硬. 無砂. 成班同事都係第一次食. 佢地個個都好鍾意.京都肉排~~ 每次都會叫咕嚕豬頸肉, 但係今次賣哂, 佢地改用新鮮豬扒做左呢樣京都肉排. 都一樣咁好味. 可惜已經好飽, 否則可以叫埋碗白飯.蒜茸粉絲蒸聖子~~ 好味, 尤其D粉絲.薑葱蠔~~ 唔係季節, D蠔稍為瘦左些少. 但味道仍然好正. 加多個薑汁菜心, 咁就好完滿喇.
等左大約15分鐘左右就有位喇.
龍蝦依麵係所有人o既至愛. 兩斤幾大龍蝦清哂成碟呀.
蒜茸粉絲蒸聖子~~ 好味, 尤其D粉絲.
加多個薑汁菜心, 咁就好完滿喇.
真係好飽, 食埋個碟送o既甜橙, 個個都捧住個肚走呀 ~~ 多謝老闆, 我地會比心機做野o架喇.