2018-08-23
荃灣睇完戲落大雨,就入商場食是最好吧!經過有間粉紅餐廳,一睇就知係女仔熱門打卡地😂 咁我都扮青春入去打下卡!平日大約7點,眼見都已滿8、9成座位,剛好不用排隊!入座時間起計個半鐘熱點Bossy Royal Set (星期六、日、公眾假期晚市不設供應)餐具金金色,紙巾粉紅色,好公主feel🤭初頭以為份量唔多,食落覺得剛好!特別揀左廚師推介3層架salad/soup 可選2款 (全份)揀左烤大蝦田園沙律白mix白味噌芥末沙律醬&是日餐湯雜菌湯望落淡淡,估唔到食落都濃菇味wo!Appetizer 可選2款 (半份)芝士玉子燒 龍蝦/黑松露 2選1 ,切開都層層厚蛋,食落都好濃蛋味!果然廚師推介👍🏻香草白醬焗大蜆薯蓉,好夠味,最主要係有芝士同香草既香,食落都有粒粒薯蓉!好幾檯點左shake shake薯條,不斷聽到Shake薯聲🤣Main course 可選1款 (全份)燒一口安格斯西冷細細粒易入口,再mix焗薯粒、香草法式牛油 燴蔬菜都不錯,全部食到👍🏻(出面有d配菜..可能就因為係配菜啦!煮唔熟、生生地,通常我都唔食) Burger/Pizza /Pasta /Risotto 可選2款 (
平日大約7點,眼見都已滿8、9成座位,剛好不用排隊!
入座時間起計個半鐘
餐具金金色,紙巾粉紅色,好公主feel🤭
初頭以為份量唔多,食落覺得剛好!
特別揀左廚師推介
3層架
salad/soup 可選2款 (全份)
揀左烤大蝦田園沙律白mix白味噌芥末沙律醬
&是日餐湯雜菌湯望落淡淡,估唔到食落都濃菇味wo!
Appetizer 可選2款 (半份)
Main course 可選1款 (全份)
燒一口安格斯西冷細細粒易入口,再mix焗薯粒、香草法式牛油
燴蔬菜都不錯,全部食到👍🏻
(出面有d配菜..可能就因為係配菜啦!
煮唔熟、生生地,通常我都唔食)
Burger/Pizza /Pasta /Risotto 可選2款 (半份)
香煎大蝦蒜片辣椒意大利粉,好香蒜味,食落小小既辣味,兩樣加埋好惹味,仲有隻隻大蝦!
意式龍蝦海鮮薄餅,皮薄脆脆,仲有細細粒龍蝦、八爪魚帶出小鮮味!
**部份菜式可另外+$$享用
焦糖牛奶王子茶好香,即使唔落粒拖肥糖,都夠甜(如想落粒拖肥糖,可落熱茶後大約分半鐘再攪拌)
Girlboss soda酸酸甜甜,棉花糖會自己溶入野飲度,仲有d啫喱粒!
特別一讚係我地問店員取紙巾,通常都會直接放響檯(總覺得好dirty),店員遞到我地手上,這就是細心👍🏻