2017-12-08
一家一向中意打邊爐,入冬最好既活動梗係即係去烚下烚下🍲知道旺角新開左間新火鍋店,大家收工去好方便,一於決定試佢!一坐低店員就放一籃調味料俾你自助調配鍋底款式好多,除左平時豬肚/芫茜皮蛋等,新款既仲有芝士雞煲/麻辣雞煲/蕃茄湯底等等屋企人想飲啖湯水所以我地揀香茜皮蛋鍋佢裝潢上明顯有花心思,每枱都用沙發位等客人坐得舒服d👍🏻 而且佢樓底高,人多傾偈既時候都唔會覺得焗同太嘈水吧用open kitchen 好有格調等緊湯底尼既時候, 叫個炸魚蛋頭食住先佢有分魚蛋頭($28)同炸魚蛋頭($48)睇個價錢就知有唔同XD呢個炸魚蛋頭即叫即炸, 食落既時候熬熱辣辣好香口湯底尼啦~比平時出面果D多料好多,平時食開芫茜鍋得面頭幾片芫茜呢個夾極都有而且其他配料例如皮蛋、豆腐、馬蹄等都好足料我地都有趁未落餸既時候每人勺返啖湯飲下手打五寶拼盤有手打墨魚、手打蝦丸、手打牛肉丸、手打黃金墨魚同手打芝士蝦丸叫雜錦可以一次過試哂唔同款XD五寶拼盤全部都係手打, 食得出真係彈牙D有口感D特別推薦黃金墨魚同芝士蝦丸好特別食落入面係咸蛋!手打蟹子鮮蝦滑每粒都分到好多蟹籽同埋佢剮得恰到好處,咬落仲好多一粒粒蝦肉P.S員工服務態
一坐低店員就放一籃調味料俾你自助調配
屋企人想飲啖湯水所以我地揀香茜皮蛋鍋
水吧用open kitchen 好有格調
佢有分魚蛋頭($28)同炸魚蛋頭($48)
睇個價錢就知有唔同XD
呢個炸魚蛋頭即叫即炸, 食落既時候熬熱辣辣好香口
湯底尼啦~
比平時出面果D多料好多,
平時食開芫茜鍋得面頭幾片芫茜
呢個夾極都有而且其他配料例如皮蛋、豆腐、馬蹄等都好足料
我地都有趁未落餸既時候每人勺返啖湯飲下
手打五寶拼盤
叫雜錦可以一次過試哂唔同款XD
五寶拼盤全部都係手打, 食得出真係彈牙D有口感D
特別推薦黃金墨魚同芝士蝦丸
好特別食落入面係咸蛋!
手打蟹子鮮蝦滑
每粒都分到好多蟹籽
同埋佢剮得恰到好處,
咬落仲好多一粒粒蝦肉
P.S員工服務態度真係好好, 果晚坐低哂湯底都尼埋, 我地想轉坐第2枱,
員工幫我地搬哂每一樣野, 仲要好有禮貌
全程回答我地一D查詢既時候又好好態度