2023-05-09
真係好滿足,同閨蜜一齊share 食咗個 Veggie All Day Breakfast ,飲左咖啡,soufflé pancake,仲有smoothie ,好少可每一樣嘢都咁有特色,決定要記錄一下。咖啡係我嘅至愛,選定要order 咖啡師特調 coffee ice ball,果然無揀錯。飲落口有明顯果味,問店員cold brew 用咩咖啡豆,佢話係Ethiopia + Papua New Guinea,真係飲到咖啡嘅甜味,等到冰球溶少少就有蜜糖味,最後尾我貪得意整碎波波冰,仲俾我飲出凍檸檬茶風味,設計呢杯特飲嘅 barista 好犀利,做到呢3個風味同層次出嚟,絕對係得意之作!飲緊 cold brew 之際,Veggie All Day Breakfast 嚟到,炒蛋夠熱,白磨菇爽口新鮮,滿滿的一大碟,閨蜜今日要食素,合晒佢心水。跟住上埋抹茶紅豆沙冰,飲2啖上面嗰一層以為冇乜特別,原來唔記得搞幾搞底層嘅紅豆,成個smoothies 唔同晒,好厚身,落足料,令我諗返起去日本Cafe 嘅時光,因為日本人一啲都唔會孤寒,而 HoiHoi 都係咁闊佬。主角終於要出場喇,點左 caramel
主角終於要出場喇,點左 caramel banana soufflé pancake,好大碟,pancake 厚身,cream 好香,即時滿足左,bonus 係佢勁多香蕉,又係好闊佬,今時今日份量咁足嘅餐廳真係好難得!
感恩小確幸的出現 💕