2018-06-29
期待而久既爐端燒,今日終於食到啦!呢間餐廳係地鐵站附近,位置方便就腳。主打爐端燒,裝潢走日式風格,我既位置仲可以直接望住師傅烤串燒既模樣,彷如置身係日本居酒屋之中。座位寬敞,坐得都幾舒適。除左爐端燒,仲有壽司,刺身,串燒等等各款日式料理。北海道蟹殻蟹肉蟹膏燒($78)之前見人地打卡好靚,一直想食好耐既蟹膏燒!蟹殻盛載住豐富既蟹肉同蟹膏,撈埋鵪春蛋既蛋液,燒幾分鐘就食得。蟹味十足,入面仲有絲絲蟹肉,相當惹味。浜燒鮑魚($62)河豚乾($68)聞落去香噴噴,烤得岩岩好。味道甜甜地,就算唔點沙律醬都勁好食👅朋友話同日本既味道幾乎一樣。明太子牛油魷魚燒($58)魷魚爽口彈牙,牛油味再濃啲就完美。稻草烤塩鰹刺身($98)就咁睇表面以為係全熟,點知咬落去係刺身既口感。配上蒜片,蔥花同醬油,味道豐富。魚片新鮮,帶點稻草既獨特香味,幾特別。海膽($98)意想唔到會係成板海膽既份量,味道鮮甜,夠曬Creamy,入口完全冇腥味,好新鮮👍🏻我只能夠用幸福黎形容!下次黎既話要同朋友一人嗌一板先得👅檸檬秋海($46)
除左爐端燒,仲有壽司,刺身,串燒等等各款日式料理。
北海道蟹殻蟹肉蟹膏燒($78)
浜燒鮑魚($62)
河豚乾($68)
明太子牛油魷魚燒($58)
魷魚爽口彈牙,牛油味再濃啲就完美。
稻草烤塩鰹刺身($98)
海膽($98)
檸檬秋海($46)