睇個標題都知,今次介紹嘅係漢堡為主題嘅餐廳。朋友生日話想食漢堡,又唔想出市區,就係元朗搵下相關餐廳,就搵到今次依間裝修特別,又有手工啤飲嘅小店。雖然係小店,店鋪空間都大,而且裝修幾特別,相機食先就最岩喇。一坐底好口渴,我地又唔想飲啤酒,所以叫左熱鮮奶抹茶($36),甜度適中,有埋拉花嫁。我地得兩個人叫左個燒牛柳沙律($78),亞特蘭大烤菇堡($73)同埋紅綠燈黑松露薯條($52)。逐樣講番,沙律份量岩岩好,牛柳整得都幾Juicy,唔鐘意牛肉嘅人可以簡凱撒沙律($58)或泰式沙律($62)。因為我好鐘意大啡菇嘅關係,掙扎左簡達拉斯烤菇牛漢堡($88)同亞特蘭大烤菇堡($73)一陣啦。最後都係簡左無牛果款,因為驚食唔哂,結果係無選擇錯嫁,因為個漢堡都幾巨大,個菇好Juicy,成個包食落口一d都唔乾,雖然一大啖食落去就會變到無咩儀態,但就原汁原味,好好味。最後個紅綠燈黑松露薯條,份量好大,2個人有d食唔哂,芝士仍然拉得出絲,可以點茄汁,黃芥末同黑松露醬。每人平均$125,都算抵食嫁,因為份量足夠,而且漢堡選擇又多,下次我會試下黎飲番杯手工啤輕鬆下先。