2015-06-13
星期日坐底,唔多人,叫左兩客魚生飯,都有海膽的。轉頭,兩個定食來到,兩份都冇海膽。我地問點解冇,侍應就話「冇海膽呀」已經幫我地一個轉左做魚子,一個轉左做三文魚。唔好理錢唔錢,廚房冇料唔係應該話番俾客人聽咩?但你問都唔問就幫我轉,仲兩樣都唔同,你跟咩準則去轉既呢?我地唔想哂野,問佢點算,佢話「咁呢兩個void左佢囉,你再揀過兩個」「唔可以剩係換一兩様喎,師傅整左出黎係咁就係架啦喎」「哦,我地唔會浪費架,師傅係入面食左佢架啦」總之就唔肯就咁換過第樣野最後,食物質素普通。我轉左叫三色丼,女友叫了蔥Toro。唔係特別新鮮,不過不失啦。但麵豉湯就夠料,幾好。係科學園冇得揀先可以賣到呢D價。有D侍應自己企埋一邊傾玩,有D就一腳踼。可能,D錢去哂鋪租同門面,一日最衰都係佔中啦,搞到樓價有升冇跌。
總之就唔肯就咁換過第樣野
最後,食物質素普通。
但麵豉湯就夠料,幾好。 係科學園冇得揀先可以賣到呢D價。有D 侍應自己企埋一邊傾玩,有D就一腳踼。可能,D錢去哂鋪租同門面,一日最衰都係佔中啦,搞到樓價有升冇跌。