2018-07-13 257 views
食過咁多間 pizza hut都未試過遇到咁離譜嘅事, 約咗幾個朋友7點去食嘢 ,我同另一個朋友到左,但係另外幾個朋友都話要大約20分鐘後先到,於是七點鐘個時我地order咗一份小食先,諗住食住等,只係一份好簡單嘅炸魚薯條 ,基本上都係擺落個炸爐炸完就攞出嚟, 但係居然 過咗 25分鐘 ,遲到嘅朋友仔已經到曬 ,但係份小食都未副,於是就問下個女職員,個女職員聽完呆下呆下,淨係應咗一句:我了解下 ,跟住轉身入廚房 ,出返嚟冇同我哋講發生咩事, 咁我哋就繼續等啦, 喺等緊嘅過程我哋仲叫咗其他嘢食, 過咗十分鐘嚟咗份沙律 ,最後個炸魚薯條係等咗45分鐘先出到黎, 同埋間餐廳明明有好多職員,但係又好似好唔夠人咁,有兩個女職員好得閒間唔中仲有時間傾偈, 食完嘅嘢全部都唔會主動收走啲碟,要我哋舉手叫佢哋嚟先收, 有一個好似高職位小小嘅男職員, 的確係會主動出餐 ,見到客人叫嘢食 會落單,但係態度最差就係佢, 黑口黑面,好似欠咗佢咁, 我哋叫嘢食 佢係完全唔望你,聽完 我哋叫咩嘢食轉身就走, 啲嘢食又出得超慢,唔知想點 ,邊有可能 30分鐘先出到蒜蓉包 ,佢唔好同我講個包係即叫即刻搓粉去焗麵包, 再慢慢將個麵包焗做蒜蓉包, 真係未試過去一間pizza hut啲嘢食係可以出得咁慢,又唔好食 ,又可以成間舖啲職員一係發夢一係態度差 ,返得工著起套制服 ,收得人哋人工就應該用心去做嘢 ,第一次遇到間餐廳好似當啲客全部唔存在咁