2019-06-03 1456 views
同屋企人最啱就係去酒樓飲茶或者食飯,屋企真係好鍾意去京華酒樓,貪佢食物夠火喉又夠鑊氣,食開仲有濃濃嘅人情味。紅燒乳鴿呢個係孖寶入邊嘅其中一味餸,紅燒乳鴿真係京華嘅招牌,次次都一定要點㗎。佢燒得乾身,肉又入味,而且乳鴿又唔會太大件同埋唔會肥,真係齒頰留香。炸桶蠔($148)呢個桶蠔就炸得麻麻地,因為炸粉都算多,同埋蠔比較厚身,所以炸得唔夠乾,有少少腥。清蒸鮮蝦成日都點,蝦肉彈牙又清甜柚子骨酸酸甜甜,用咗柚子蜜嚟整,我覺得好味過咕嚕肉滷水豬脚仔($52)呢度前菜,豬腳仔唔會覺得肥膩,麻油味好香好重上湯雜菜煲整體來講,裝修上面係普通同埋懷舊,但勝在食物真係有水準,同啲姐姐又熟絡左,同屋企人一齊去,食得輕鬆又開心。
紅燒乳鴿

炸桶蠔($148)

清蒸鮮蝦
成日都點,蝦肉彈牙又清甜

柚子骨
酸酸甜甜,用咗柚子蜜嚟整,我覺得好味過咕嚕肉

滷水豬脚仔($52)
呢度前菜,豬腳仔唔會覺得肥膩,麻油味好香好重

上湯雜菜煲
2019-06-01