2023-10-05
今日係WM HOTEL staycation 🥰🥰夜晚出黎西貢巿覓食😝今次揾到既餐廳係酒店附近既海邊,超級方便,酒店步行5分鐘就到🚶🏻♀️🚶🏻♀️濕炒河有各式各樣配菜-椰菜、西蘭花🥦、紅蘿蔔🥕、雞肉🐔,蔬菜🥬新鮮爽脆,雞肉就有少少「鞋」口🤌🏻🤌🏻。而河粉就軟硬適中,每一條都沾到芡汁,食落好夠鑊氣👏🏻👏🏻生菜包用左半肥瘦豬肉,令肉碎自然散發豬油既香味🤤🤤再用洋蔥、檸檬葉🍋增加泰國既特色香味🥰👍🏻最後,肉餡中重加入左泰式炸豬皮,豐富了整個菜色既口感😋😋😋😋餐廳位於海旁,設室外室內坐位,户外裝潢較為浪漫🌹有人造草地,加上簡潔白色帳篷及星星燈飾🌟🌟整個氛圍温馨舒服💐🌼不過因為户外,會有蚊🦟要準備定蚊怕水但待應服務態度不佳,想要落單多次被無視🤷🏻♀️🤷🏻♀️見到有3個待應一齊揾漏單(一杯芒果沙冰)而將其他客人涼在一邊,本人覺得極不專業。
不過因為户外,會有蚊🦟要準備定蚊怕水