讚咗先啲食物好正,由其是個辣醬,香辣之如舊又唔會麻痺你嘅味蕾! 食得辣嘅人士記得一定要食佢個秘製辣醬!但係佢啲夥記就真係好唔掂!有一次我去買車仔麵,同佢落單嗰陣話咗要魚蛋,張單上面亦都有寫要魚蛋,我冇留意到佢會漏嘢,攞到返去發現原來冇魚蛋!今日去買車仔麵就連續出現咗兩個事故!首先我去到,前面有一個人已經等緊攞車仔麵。我嗌要幼麵,跟住一個店員答我幼面,幼面嗰隻右幼?跟住我應係。當時有四個店員係度,一個煮緊麵,另一個啱啱答我嗰個同其他兩個吹緊水,講完嗰句之後繼續吹水!我以為佢等緊有位煮麵,所以我就繼續等。 點知過咗一陣,有人埋去話要買麵,佢就走咗去部機前面幫佢落單!算!我繼續落單要面!買完之後有上次嘅經驗,知道佢哋有機會漏嘢,所以我睇住佢哋攞嘢。我叫佐少少辣,點知去到最後佢都係冇落到辣汁。我同嗰個阿姐講我要小辣喎,佢話 “要腩汁?”我話“係辣汁!”“ 你冇要到腩汁喎!”我話“係要辣汁唔係腩汁!”佢先至加返辣汁畀我!之前佢一路都冇加到辣汁畀我!
但係佢啲夥記就真係好唔掂!
魚蛋豆卜魚皮餃幼麵小辣