諗左好耐寫唔寫好,真係太谷氣,唔寫唔得。 我係一個由老雪園未正式開業已經幫襯嘅客,全家上海人以往想靜靜地食個拆骨魚頭的話多數去中環間xx同x會。老雪園開左覺得坐得幾舒服就成日去,基本上每兩星期一次。 以前服務好好嘅,有個X生又送客又盛真係覺得會返去幫襯。自從兩星期前同屋企人聚餐,有家人回港就揀老雪園啦,以我地狂風掃落葉的食野速度仲要比人催走就真係覺得服務好差!真心嘅!呢次食物唔差,但係以佢嘅價錢亦唔算好好,講真一碟蜜汁火方近$300嘅價錢,我哎5個餸好幾碟前菜同甜品,真係唔算平,但我地食得快無人仲慢慢咬緊野食係唔代表值得比你催促離開。我上有長輩,有海外親友,難得見面有無可能一家10口食左只係1個鐘就催我地走話有好多人等緊。喂!如果要分兩輪食的話,第一我唔會揀老雪園,第二有好多人等緊係佢地安排訂座嘅問題,我食得快就懲罰我地? 都算!隔左兩星期同朋友有個飯局 , 咁啱朋友個個都係中西區人,就約呢間。差嘅服務又嚟!今次以為終於唔洗比人催走因為成間店好多吉檯,妄想啦!我地一行5人,佢比左張8-10人檯我地其實已經好奇怪,因為咁大張點傾偈?我有朋友唔食得快,所以慢慢食,傾下偈咁,食到最後一道豆腐
諗左好耐寫唔寫好,真係太谷氣,唔寫唔得。
都算!
隔左兩星期同朋友有個飯局 , 咁啱朋友個個都係中西區人,就約呢間。差嘅服務又嚟!今次以為終於唔洗比人催走因為成間店好多吉檯,妄想啦!我地一行5人,佢比左張8-10人檯我地其實已經好奇怪,因為咁大張點傾偈?我有朋友唔食得快,所以慢慢食,傾下偈咁,食到最後一道豆腐松茸野菌煲,覺得松茸係酸嘅。我地就細細聲話比個侍應知道,亦無要求退左佢只希望唔好有其他客食左。呢個時候上次好大聲催我地走嘅女經理又嚟嘞。今次仲大聲話松茸本身係酸嘅,佢地每日賣好多,係咁樣酸嘅。我地都無拗因為我地都唔係日日食松茸,只係如果同豆腐一齊煮會好易以為豆腐酸左嗟,因為佢好大聲,我地亦咁啱撞到同事廢事鬧大就算數。今次野食的水準就比上幾次差左好多,樟茶鴨好鹹同乾,素鵝唔脆,脆鱔明顯係翻炸,個煲都唔好提。以為咁就完左我太天真了,10點正又有侍應嚟催我地埋單,埋左單我地影吓相咁,10:15分竟然有侍應嚟話我地張檯上面個冷氣要洗,我地要走。Seriously?!又真係咁啱我地張檯上面個冷氣要洗,真係勁。
我地就走啦,其實佢咁趕收工,趕接下一檯客,趕呢樣嗰樣,就唔好收呢個價錢比澳牛嘅服務人啦!真係對親戚對朋友幾唔好意思!
2018-02-07