首先抵讚o既,就係食物真係用料十足!我同阿媽仲有佢朋友叫o左幾個點心,首先有叫o既當然唔小得蝦餃同燒賣,鮮蝦菜苖餃,紅油抄手,鳳爪,鮮菇竹笙腸粉,奶黃包,薑茶湯圓.蝦餃,鮮蝦菜苖餃:用料十足,起碼食到o既唔會係外皮幾尺厚.鮮菇竹笙腸粉:第一次食,同想像中一樣,唔錯鳳爪:個xo醬幾香,食落有少少辣薑茶湯圓:薑茶唔會太辣,容易入口,湯圓未至於皮薄,不過食落口感都幾軟身其餘o既都唔錯.不過有樣野,就係食物再好都冇用,就係員工真係好有改善空間.事件1我被安排去一間類似細房入面坐,之後窗口位有人賣單,我想轉位,問個員工可唔可以安排一下,佢就好似有點不滿,佢話出面有人等緊,咁我就算,反正我都只係想問下事件2我行去洗手間途中,條路算幾逼下,有兩個員工咁o岩企係到,佢地兩個應該咁o岩傾緊計,有講有笑咁,我行過去個陣,其中一個唔小心踩到我,其實我心唸算吧,不過佢踩到我完全冇同我道歉o既意思,正常人踩到野都會望下,連望都唔望下,唔係我講o左句"你踩到我喎"我相信佢係唔會察覺,呢個係唔細心之處,之後o既道歉都唔太見得佢有誠意.事件3我之後想加單叫多個甜品,不過就想了解下有有d甜品係點樣回事,我媽個朋友叫個員
首先抵讚o既,就係食物真係用料十足!
蝦餃,鮮蝦菜苖餃:用料十足,起碼食到o既唔會係外皮幾尺厚.
鮮菇竹笙腸粉:第一次食,同想像中一樣,唔錯
鳳爪:個xo醬幾香,食落有少少辣
其餘o既都唔錯.

不過有樣野,就係食物再好都冇用,就係員工真係好有改善空間.
事件1
事件2
事件3
我之後想加單叫多個甜品,不過就想了解下有有d甜品係點樣回事,我媽個朋友叫個員工比點心紙o既同時,亦都同佢講我有疑問,不過個員工就比完個點心紙就走o左,我最終有問題都問唔到,我真係好想知個員工究竟係聽唔到定無視客人,前者的話就即係佢唔夠細心,後者的話就真係需一需要去訓練一下個員工.
事件4
我最後落單係叫o左兩個食物,係薑茶湯圓同福井蘿蔔糕,不過薑茶湯圓到o左,只不過個蘿蔔糕就遲遲未到,都係睇返張單先知佢落遺,之後想問清楚先確定真係落遺單,個員工知道後完全冇任何行動,連講一句"不如宜家幫你落單,叫廚房快點做過比你"之類o既說話都冇一句,哦完就算,唔通呢個就係你地o既待客之道?我本來係有充足時間等,最終我都等都冇時間,連累到我想食都冇得食.

員工態度未至於叫惡劣,不過就未能夠位客人提供細心窩心o既服務水準,有d甚至令人不滿,就係呢一點,就算食飯再美味,比你搵到視帝幫拍廣告都冇用,食一餐飯唔只係要食物o既美味,員工所提供o既服務同態度都好重要!
2011-11-11
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)