2012-07-13 423 views
與朋友相聚,朋友想吃泰國菜,又要在旺角!!於是上OPENRICE搵食!!!我同朋友相約朗豪坊,行過去,不用10分鐘,但是好偏僻wor!!一到步,發覺自己食過一次,已經是4年前以上我地無訂位,打算7:30 .又平日,應該無甘多人....點知我地要等4張枱,也要45分鐘,因為我地唔搭枱!!!好彩有凳坐 入到去有卡位坐,其實搭枱就即入座,但是這裡實在太迫了,兩個人坐卡位就ok,這間飯店好有名氣.實在有好多人慕名而來!!坐低發覺食物不貴,而且有好多款揀,海鮮,打冷,泰菜..我地得兩個食,要食最出名的食物,揀了4樣泰菜!嘩,好大碟,一睇兩個人食唔哂^^味道不是馬拉盞,又不是蝦醬,是.....我講不出, 但算惹味,不會太咸,又不會太乾,有汁,送飯一流!!又一大碟, 一上枱好香呀,d 蜆大隻,而且份量十足,不會有穀無蜆個咖哩汁熱辣辣,但不辣,少甜,送飯一流,於是忍不住叫了一個白飯與朋友share生蝦刺身係我第一次見甘大隻,又彈牙,而且不是得幾隻,係有12隻,每人有6隻, yummy, 面頭有蒜片,再沾酸辣汁,一入口辣味由舌尖再衝上大腦,好刺激呀,辣得過癮^^這個出名菜式一定要推介,即叫即燒,一上枱仍

我地無訂位,打算7:30 .又平日,應該無甘多人....
好迫
坐低發覺食物不貴,而且有好多款揀,海鮮,打冷,泰菜..
我地得兩個食,要食最出名的食物,揀了4樣泰菜!
飛天通菜$40
咖哩炒大蜆$68
生蝦刺身$68
炭燒雞亦$55
這個出名菜式一定要推介,即叫即燒,一上枱仍熱辣辣, 8隻,見到飽了,但一入口,有炭燒,又有蜜糖味, 肉質嫩口, 飽到上心口也忍不住要食哂佢!!!!

埋單$266, 直接找錢,有加一,無tips!!!

Other Info. : 這裡海鮮, 小菜也不錯,每碟都大大碟,有好多一班人來飲啤,聚餐,想食好野,又想好似大排檔一班人坐圓枱飲啤,這裡不錯,又有冷氣嘆,電視睇!!!但好似我地兩個人聚會,就不要來,這裡嘈到聽不到朋友講咩.... 環境偏僻,裝修殘舊,座位太迫,嘈過大排檔,沒有什麼服務,但原來食物大於一齊,我依然會排隊等食!!!^0^
2012-07-06
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$133 (Dinner)
好迫
飛天通菜$40