2009-08-21 195 views
我去過理大城軒好多次,一方面自己係畢業生,想返去懷念一下校園生活,但最重要的因素,就是城軒的食物及服務質素也不錯。我去過一次午餐(食點心),另外去過好多次食晚飯。食點心果次,都係一般既蝦餃燒賣腸粉等「大路」食物,不過不失啦~至於晚飯,我覺得在「城軒」食有好多優點:1. 交通方便: 位於紅磡站及紅隧旁的巴士站,如果約朋友晚上食飯,無論在邊區放工既朋友前往理工食飯都好方便。2. 好易訂位: 通常星期六日,市民會出油尖旺食飯,而大學偏偏在星期六日最少人,所以星期六日在城軒食飯,一定有位呢!3. 服務優良: 由於冇乜食客,以致食店職員多過客人,咁服務一定好!4. 價錢相宜: 試過叫套餐、也試過散叫,發覺散叫既價錢抵好多。(散叫: $80 / 套餐: $120@ )5. 景觀一流: 以相宜的價錢,但飽覽維港,正啊!! 6. 泊車優惠: 埋單前同經理講話有揸車來,經理會攪掂了。
我去過一次午餐(食點心),另外去過好多次食晚飯。

至於晚飯,我覺得在「城軒」食有好多優點:
5. 景觀一流: 以相宜的價錢,但飽覽維港,正啊!!

6. 泊車優惠: 埋單前同經理講話有揸車來,經理會攪掂了。
$100 (Other)