2011-05-16 57 views
旺角有兩間越興園, 但係幾年前食過果間, 覺得真係麻麻地.....唔知道呢間好唔好食呢?係門口睇緊內在環境, 老闆見到就立即叫我們坐低, 好彩還有卡位~ 入到來坐低後, 有原個菠蘿炒飯, 係出面的泰國菜原個菠蘿上, 真係少之又少了, 便急不及待點了一個~於是我們點了牛肉湯檬粉, 原個菠蘿炒飯, 豉椒炒蜆, 椰汁石榴子冰:牛肉湯檬粉: 檬粉好碎.......牛肉就唔係好多, 湯底都不錯, 加少少青檸汁+辣椒粒已經好惹味了, 不過衰係檬粉好碎.....(65分)原個菠蘿炒飯: 用新鮮菠蘿, 比罐頭菠蘿好好多~飯身都好爽身, 榨埋底面的菠蘿汁更加好味!!!(75分)豉椒炒蜆: 隻隻蜆都好新鮮, 好大隻~但是太快上檯了, 而且冷氣又凍.......搞到d食物吹凍晒.....好果上慢d會好d(80分)椰汁石榴子冰: 只是加$10一杯, 石榴子一粒粒, 內裡有馬蹄, 真係好好味呀!!(75分)如果下次來到, 唔好叫咁快叫咁多野食, 食到咁上下先叫定下一樣, 又不會比冷風吹凍, 就剛剛好了~服務都好好, 我隻杯一無茶, d姐姐就會幫我們斟返杯茶~

服務都好好, 我隻杯一無茶, d姐姐就會幫我們斟返杯茶~
牛肉湯檬粉
原個菠蘿炒飯
豉椒炒蜆
椰汁石榴子冰
2011-04-17
$60 (Dinner)
牛肉湯檬粉
原個菠蘿炒飯