優點:食物好食,環境靚缺點:服務麻麻,啲嘢唔係好乾淨消費:中午亦只有單點,1碟前菜及2碟意粉/飯,連加1合共約$750,價錢稍貴先講點解啲嘢唔係好乾淨首先,我杯水(新的)係有啲污嘈嘢喺底我即刻換咗啲刀叉都係有啲漬咁,用前最好自己望清楚啲使唔使抹乾淨先包住餐包的餐巾的邊位都係有漬的但啲包幾好食,特別係2片扁扁哋油油哋的包,超好食!但我哋唔知有冇得免費添,侍應亦無offer過要唔要添前菜同主菜都好好味我好鐘意食burrata cheese, 呢個dish又試到唔同種的蕃茄,少貴但如果平時鐘意食caprese的朋友都可以試吓Seafood risotto好多地方都有但呢間個汁好濃味,有啲龍蝦湯feel,出色!帶子煎得剛好,外燶內嫩,又鮮甜,係刺身級的帶子青口都好食,但蝦就麻麻哋啦,同埋啲海鮮孤寒咗少少呢碟意粉見佢個名有間餐廳名就試咗又真係幾好食喎!佢嘅配搭係好平凡,但係平凡中見功架個汁係類似creamy tomato咁,再加啲煙肉粒再講下餐廳環境間餐廳係落地玻璃望維港,又高樓底,感覺好開陽就算唔係坐窗口位都幾好feel不過由於間餐廳好多人,都幾嘈二人枱都幾細張,所以雖然有靚景,但如果係想好浪
優點:食物好食,環境靚
缺點:服務麻麻,啲嘢唔係好乾淨

先講點解啲嘢唔係好乾淨
首先,我杯水(新的)係有啲污嘈嘢喺底

我即刻換咗
啲刀叉都係有啲漬咁,用前最好自己望清楚啲使唔使抹乾淨先
包住餐包的餐巾的邊位都係有漬的
但啲包幾好食,特別係2片扁扁哋油油哋的包,超好食!
但我哋唔知有冇得免費添,侍應亦無offer過要唔要添

免費餐包

前菜同主菜都好好味

Burrata  Alla  Caprese

Seafood risotto好多地方都有
但呢間個汁好濃味,有啲龍蝦湯feel,出色!
帶子煎得剛好,外燶內嫩,又鮮甜,係刺身級的帶子

青口都好食,但蝦就麻麻哋啦,同埋啲海鮮孤寒咗少少
Seafood  risotto

呢碟意粉見佢個名有間餐廳名就試咗
又真係幾好食喎!

佢嘅配搭係好平凡,但係平凡中見功架
個汁係類似creamy tomato咁,再加啲煙肉粒

Pappardelle  Paper  Moon

再講下餐廳環境
間餐廳係落地玻璃望維港,又高樓底,感覺好開陽
就算唔係坐窗口位都幾好feel
不過由於間餐廳好多人,都幾嘈
二人枱都幾細張,所以雖然有靚景,但如果係想好浪漫咁fine dine就唔適合啦

跟住講吓服務質素
侍應態度普遍麻麻
埋單後離開餐廳,中途遇到好多位侍應,但都冇一位會同我哋講byebye,只係眼甘甘咁目送我哋走
以呢個價錢來講係under expectation的

Overall嚟講,食物我都幾滿意,會想再encore的
但咁嘅價錢,希望衞生同服務質素會有改善啦
2020-06-20
$380 (Lunch)
免費餐包
Burrata  Alla  Caprese