2021-08-03
黎過呢間餐廳都四五次,基本上每次都有一位店員特別中意講粗口,一開始覺得佢同同事講嘢唔關我事冇乜所謂,但有次企我前面係一啲可能年紀較大嘅姨姨,個位店員對佢嘅態度就十分惡劣, 畀曬說話人哋聽緊,嗰次之後我都少咗去依間餐廳食,因為感覺真的十分不好。又另外一次,距離關門仲有45分鐘到,突然連續有幾位客人入嚟堂食,佢又開始同同事講嘢,其實話就話同同事講嘢,我覺得佢係畀緊啲說話嗰幾位食客聽,佢講嘢又大聲基本上大半間餐廳都聽到,中間轉夾雜著好多粗口。我就唔明白明明咗45分鐘,人哋入嚟食飯有乜問題,仲要唔係第一次,呢個情況我至少見咗兩次,雖然唔關我事,但我覺得都好差。其實呢間餐廳我幾鍾意,因為食物真係幾好食,但我只能講過話點樣真係好趕客,佢絕對唔係得一兩次。 講番食物,呢個意粉我之前叫過外賣,外賣份量少好多,食唔飽嘅但係係好好食嘅,今次呢個意粉都係,係好食的