2006-10-06 87 views
話就話自助燒烤$40位,如果加埋炭$10一包(size不大),飲品2罐約$10, 都差不多要$60幾蚊, 其實同區這價錢還有很多選擇。當天雖然是星期三5:30pm, 但開放時間是3:00pm. 照理己開工吧, 雖然當時只有小貓幾隻,但都不要收埋啲食物不拿出來,所謂30多款食物, 數來數去只有十幾款多, 所謂自助燒烤, 其實就是拿一個膠盆給阿姐取給你, 你不可自取, 企係到叫阿姐夾給你, 要面包, 未有, 要蕃薯, 未有, 要粟米, 未有, 要豬扖, 要晏啲, 還要給阿姐回應一句「咁早就食這些嘢....」唉!無得食仲要受阿姐氣。到了6:30pm 應該有些新嘢食吓啦! 又要拿着個膠盆去取, 否則又話不給你,粟米終於有, 蕃薯終於有, 不過阿姐好不願意拿出到, 好似我唔知得罪她什麼, 態度惡劣, 她不耐煩地説:「放在隻籮度, 自己取。」望來望去終於在雪櫃旁找到那隻籮, 放了包好錫紙的食物,她還加句話給你聽, 「粟米,蕃薯唔好食, 好多人都食到掉。」我真是覺得奇怪, 明知不好食, 還日日去將唔好食的去招呼客人, 真是缺得, 她沒有說錯, 粟米, 有史以來最乾,最無味的粟米, 煲完湯都好過佢, 蕃薯煨成粒鐘也是爽, 好似花心蘿蔔, 唔好理仲甜唔甜了。什麼青椒, 茄子, 蒜茸菜包, 燒到11:00pm 影到未見過, 面包去到7:00pm 至擺出來,你估海鮮, 要做壓續。唯有有個大電視螢幕可以看無線節目, 不過亦見到一些插曲, 話說有三個男仔去找張枱坐下等開火, 正常我都會找一些近電視的位置, 但另一位開火的阿姐不知點解要他們坐更遠的位, 她不理三個男仔的不滿, 自己走去她指定的枱開那邊的爐, 我摸不着頭腦, 那天又不是多人, 而且已經九時多, 為什麼阻止人去揀呢﹖這間店舖賣點是便宜, 但比它貴少許的起碼可以自己取食物, 又包二罐飲品, 還有沙律, 甜品, 糖水供應, 加埋條數差不多, 又不需谷氣, 食物不算新鮮又沒有特別好吃, 不知那裏班阿姐是否搗米, 態度不要得, 很惹人反感, 去過一次無下次。