2022-04-06
同朋友行開嚟葵芳,就諗住食個lunch喇見呢間食泰國菜,所以就當試下新舖下午茶set可以試既款唔多,見二人餐set好似幾好,之後就落左單到嘢食上枱,上菜速度都唔算係好慢但之後發生既嘢先令我覺得佢地服務態度差我同我fd就叫左一杯龍眼冰&一個椰青先係fd叫既椰青到左先之後無耐,侍應再拎兩杯嘢飲上枱(一杯椰奶?,一杯龍眼冰)我同個fd就以為杯椰奶係椰青後包,所以無太大反應(椰青加錢叫既)食食下嘢既期間,有個女侍應好大聲好不爽咁講:“35號枱點解有三杯嘢飲嫁?”之後就叫其他侍應埋枱收翻多左既果杯椰奶完全唔理我地總係到食緊嘢,接手就直接嚟收佢地絲毫對自己打擾到人地進食係一d歉意都無一句道歉甚至唔好意思都無聲收飲嘢果位係直接一句解釋&唔好意思都無,直接就收我同個fd就一面莫名其妙咁食完呢餐飯而大大聲咁講嘢既女侍應,係我地俾錢埋單既時間,就算佢已經收左錢,但絲毫都無為自己岩先咁打擾到客人進食而講一聲唔好意思就以咁既用餐經歷,我唔講食物值唔值,價錢如何你間餐廳話就話米芝蓮,總要收我加一服務但咁唔愉快既用餐經歷,就單單呢點,我覺得我呢個加一服務真係俾得好唔值
見呢間食泰國菜,所以就當試下新舖
到嘢食上枱,上菜速度都唔算係好慢
但之後發生既嘢先令我覺得佢地服務態度差
我同我fd就叫左一杯龍眼冰&一個椰青
先係fd叫既椰青到左先
之後無耐,侍應再拎兩杯嘢飲上枱(一杯椰奶?,一杯龍眼冰)
食食下嘢既期間,有個女侍應好大聲好不爽咁講:
“35號枱點解有三杯嘢飲嫁?”
之後就叫其他侍應埋枱收翻多左既果杯椰奶
完全唔理我地總係到食緊嘢,接手就直接嚟收
佢地絲毫對自己打擾到人地進食係一d歉意都無
一句道歉甚至唔好意思都無聲
收飲嘢果位係直接一句解釋&唔好意思都無,直接就收
我同個fd就一面莫名其妙咁食完呢餐飯
而大大聲咁講嘢既女侍應,係我地俾錢埋單既時間,
就以咁既用餐經歷,我唔講食物值唔值,價錢如何
你間餐廳話就話米芝蓮,總要收我加一服務