2018-07-31 734 views
印尼1968一直想試好耐,因為朋友都係中上環番工,所以朋友生日lunch就選擇係L Place方便大家。地方算大所以2-3人唔需要book,平日都可以walk in,環境都精緻四周牆身都係Flamingo好有夏日風情,好岩影合照 (LMAO)。lunch meun好多野食都好吸引,有海南雞、燒雞、curry、laksa etc。 我地今次就叫左個1)印尼炒麵配沙嗲雞串 、2)黃金大蝦飯 。2個賣相都好吸引,lunch set跟埋一個小沙律菜(唔係下面碟青瓜😂)。印尼炒麵配2串沙嗲雞串,炒麵個人認為好惹味幾好食,但雞串就唔太夠味,如果可以另外再加沙嗲醬就perfect。黃金大蝦飯配一個小喇沙湯,黃金大蝦就係鹽蛋王炒蝦,一個lunch都有7-8隻蝦,每隻蝦都痴滿鹽蛋味道好好,個人認為再炒乾身少少會更好,湯都好飲。 餐飲送印尼烘焙茶,而其他飲品就要另外加錢(price from $18 - $50)。食物整體好好食,份量一d都唔小,服務唔錯,值得再去食。

2018-07-24
$200 (Lunch)