2016-02-05
去完澳洲既總公司做野3個月,終於返反黎香港既公司同同事又可以一齊開心工作呢間餐廳係公司附近,所以由佢開店我地同事就多左個飯堂,因為裝修有空間感之前黎食好多次都覺得呢度既食物水準係附近既食肆算係好味既兩三間,同埋會一,兩個星期就會有特別驚喜,試過很好多出面餐廳午餐小有既食物,澳洲鮑魚意大利飯,同用蛋白包住海鮮賣相特別既意大利反,芥末籽新薯煙肉意粉,清酒大蜆意粉,而食物水準高所以覺得抵食!但今次就真係好失望今日黎到好好彩唔洗等位因為之前好多時都要等位,我地坐底睇menu見到,有我地食過好好味既豬肋排不今次唔係配薯菜係配飯,同牛肩露筍卷牛肝菌意大利飯仲有新既青醬忌廉龍脷柳飯,落左餐一段時間都未有野食到見到多人等緊食物但比起之前黎食時間等耐左...同同事一路等一路食佢地話而家都小左黎食飯因為之前其中一個同事介紹朋友話呢間餐廳好食,但佢朋友黎食既時候出現左不愉快事,食食下意粉有異物介損左口腔流血原來係意粉道有一塊好細既,好似餐碟碎片我聽完覺得好恐怖, 唔怪得佢地無人點意粉, 傾左都十幾分鐘野食終於到,見,但今次既野食無之前黎食既賣相咁靚!沙律菜見到唔新鮮同散晒咁係食物上面無之前擺得咁仔細,我個牛
沙律菜見到唔新鮮同散晒咁係食物上面無之前擺得咁仔細,我個牛肩露筍卷牛肝菌意大利反既牛肩卷係瞓低晒既唔係之前黎食咁擺得好靚,食落唔熱同露筍係淋晒牛肉係韌同無味意大利飯無牛肝菌味唔熱同份量小左....
唔知係入貨唔靚定咩原因,豬肋排係9成係骨同唔熱,比以前同出面食既呢次係完全無乜肉食,而比起之前黎食既味道都完全唔一樣無左果種充滿肉汁同肉帶特別香味既味道,青醬忌廉龍脷柳飯魚肉鞋同有異味既,青醬忌廉汁無青醬既香草味同個飯都係唔熱!
整體而言食物質素好明顯似下降!