2018-12-24 1301 views
唔止黎過一次呢間新新酒家,今年轉左係銅鑼灣返工,食晏就飯除左要早D之外,想找個靜少少又唔會比人催住走嘅地方食飯都幾難。我諗大大話話都有十幾次,同埋同事一齊嚟食晏,都幾鐘意黎呢度,好多時人多慶祝生日、聚會都會考慮呢度,最主要係近公司同易有大枱坐,唔迫又唔趕,靜靜地可以同同事朋友傾下計輕鬆下,同埋價錢都算收得合適,相比其他茶餐廳,係銅鑼灣閒閒地收七八十蚊一個餐,呢度算係咁。今天同同事慶祝生日,梗係選擇新新喇。叫左多款點心之外,當然唔少得有抵食夾大件嘅孖寶優惠,有飯又有小炒。講返味道,咁多款點心和炒飯水準都唔錯,燒賣同蝦餃真係幾好味,傳統做法,燒賣有肉粒唔係淨係得蝦肉,炒飯嘅材料十足又大碟,叫兩碟已夠哂十幾人食。唔止點心,仲有甜品都幾有水準,紅棗糕同薑汁糕都好好味,奶皇流沙包係必叫。埋單計番大約每人都係唔洗60蚊,仲係食到好飽。
2018-12-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
Celebration
Birthday