2017-06-27
呢間cafe,我係抱住好大期望嚟嘅,一嚟佢靚啦,二嚟都係因為佢靚啦,所以我希望食物都會非常出眾,咁就完美啦。星期一嘅12:40嚟到,未開嘅?!即刻打去問吓,哦原來係1點先開嘅。等到1點入去,已經有一兩檯客人,好在我坐咗喺比較舒服嘅位置。睇睇餐牌,食物選擇唔多,只有幾款bagel、1款沙律、1款burger、1款all day breakfast及2款pasta,啱晒有選擇困難嘅朋友啦Burger ($118)牛肉係用Angus beef打成,就咁睇已經賣相十足,成舊牛肉夠晒厚身,外層俾一重厚厚嘅芝士包住,的確非常吸引!切埋落去睇住啲肉汁流晒出嚟,加上番茄嘅汁,浸到連塊包都濕晒呢個burger真係不錯。不過薯角就炸得過火咗啲,點少少茄汁食會好啲。就咁睇沙律菜比起平時cafe嗰啲少好多,但呢隻碟比較細隻,所以咁樣睇又覺得份量充足,最好嘅係佢哋唔係死板板只係用普通沙律菜,而係用埋羽衣甘藍,成件事吸引好多,所以收$118都無可厚非Green ($128)見隔離檯食緊,於是又叫一個試吓。有牛油果炒蛋、4塊麵包、1小碗蘑菇、2大件番茄、一舊菠蘿及沙律菜。牛油果炒蛋係好味嘅,雖然蛋唔係好滑,但加埋一
Burger ($118)
Green ($128)
見隔離檯食緊,於是又叫一個試吓。有牛油果炒蛋、4塊麵包、1小碗蘑菇、2大件番茄、一舊菠蘿及沙律菜。牛油果炒蛋係好味嘅,雖然蛋唔係好滑,但加埋一粒粒嘅牛油果,口感係提升咗,不過味道淡咗啲要加少少鹽;蘑菇我係失望咗,其實用1粒新鮮蘑菇切片都OK吖,始終罐頭蘑菇真係爭好遠;麵包好實,唔係空心嗰種食完唔知食咗乜咁,上面放啲牛油果炒蛋一齊食啱晒;番茄好鮮甜,絕對唔似大陸嗰啲番茄咁乜味都冇;新鮮菠蘿好甜好香;但咁少食物就$128,貴咗啲喎
朋友喺openrice嘅相見到有蛋糕,好期望想嚟試,點知尋日賣晒,未送得切貨,失望咗。老實說,呢度雖然裝修得好靚,但定價似乎進取咗啲。冇set lunch,要散叫食物再加飲品,感覺上個銀碼冇set lunch咁吸引。除此之外食物種類真係唔夠多元化而且份量細,希望而家係因為新開,遲啲會多啲食物呱,但男仔嚟食都應該會唔夠食... 但要一讚嘅係服務非常好,所以希望佢哋會改善啦