2023-09-02
八號風球中午十二點半嚟到,大約等咗15分鐘就入去, 平日係人龍嘅店舖,成日都有一大堆人喺前面等位。裝修幾精緻, 店內部分地方有落地玻璃,有天然光,夠開揚。 可能座位排得近, 室內好嘈吵 🙉,有梳化位又有大圓枱, 適合兩口子 甚至 大家庭聚餐,服務員話限時90分鐘。 有茶位費&餐前小食, 一睇餐牌,感覺就係與另外一間食肆👉翡X拉麵小籠包 嘅 菜式 有八成相似。我哋點咗四個菜,有淮揚五福拼盤,金牌大排湯麵,金牌小籠包, 煎韭菜花蛋餅。 煎蛋餅有驚喜,個皮煎得好脆又夠薄😋! 甜品就咁睇餐牌覺得冇特色,所以冇叫到😏。 同大多數 飲食集團 嘅食肆一樣,一見你碟餸菜冇嘢剩,就同你收走, 最後收剩3隻杯,好似好想你盡快埋單走人咁, 但明明未夠 用餐時間 ,又見到出面仲有啲吉位。 三個人總共食咗578蚊, 人均消費者一百九十幾蚊。整體上食物cp值高,如果有得online拎位會更加好。🩷🧡💛💚💙🩵💜❤️🤎
三個人總共食咗578蚊, 人均消費者一百九十幾蚊。