同屋企人嚟食飯,換來一個不太開心嘅經歷。當晚店舖大約七成入座率。餐廳作為集團經營,味道質素管控算平穩,但係以服務而言,就非常差。上菜方面,可以喺20分鐘內上晒百道菜,好聽啲就係有效率;唔好聽,就仲快過食快餐,到底係享受定係催逼?最令我驚訝嘅係店舖嘅外籍女性manager,成場黑口黑面,我哋未食完嘢已經趕緊要收碟(我哋當時只係喺店舖大約1小時),我嘅家人同呢位manager講似乎太急,呢位manager竟然話:「I’m just asking」跟住照收碟,頭也不回就走。呢度價錢中上,但係作為分店manager,最基本俾人感到舒服同埋尊重嘅招呼都冇,令人失望。唯一欣賞嘅係同分店嘅supervisor知道呢件事,願意聆聽同埋同我哋道歉。但問題係上樑不正,做細嘅又可以補到幾多隻鑊?任憑食物幾好,都唔會吸引到客人。
同屋企人嚟食飯,換來一個不太開心嘅經歷。
當晚店舖大約七成入座率。
跟住照收碟,頭也不回就走。

2024-10-10
Type of Meal