今日同啲朋友嚟到長沙灣元洲商場嘅炯記餐室食下午茶,真係好開心!我哋試咗好多款嘢,好想分享比大家。🍗越式香茅雞翼配薯條:雞翼好juicy,香茅味道好濃郁,薯條仲好脆身,好好食。🍜炸雞扒番茄湯米線:炸雞扒皮脆肉嫩,唔會太油,番茄湯味道好濃郁,米線爽口。🥐腩叉牛角包:牛肉好滑好嫩,加埋腩叉同埋牛角包,原來可以咁夾架。🥰🍜炯記四寶撈面:當中有鹽焗手撕雞,醬皇豬手,牛腩同牛肚。全部都好juicy好滑口,加埋撈面一齊食,真係好滿足。🍞香脆牛油多士:外脆內軟,牛油味道濃郁,滿滿蛋香味。🍹凍檸茶同熱檸蜜:凍檸茶冰涼解渴,熱檸蜜唔會太甜,都幾好飲,最主要係茶味夠濃郁。炯記餐室係一個不錯嘅茶餐廳。食物質素唔錯,份量都幾足夠,最緊要價錢便宜,叫滿一桌先200蚊左右。如果你係附近居住或者工作,不妨一試!🤤🤤

🍞香脆牛油多士:外脆內軟,牛油味道濃郁,滿滿蛋香味。

2023-09-13