晚上大約7點半到達, Five Guys沒有提供套餐選擇, 我地叫左cheeseburger, little cheeseburger, five guys style fries regular size同可樂。就算係堂食, 佢地都係比紙袋裝住D野食而唔係托盤。而可樂同茄汁係自助同不限次數任取。little cheeseburger - 好彩事先睇左OPERRICE既食評, little cheeseburger就係平時食開既漢堡包size。有15種配料可以揀, 我走左辣, 洋蔥, 青椒, 酸瓜。佢地既漢堡肉同配菜都好新鮮JUICY, 份量十足, 🍅蕃茄好似食極都仲有咁。而令我最驚喜既係發現原來漢堡包既嗰塊麵包係可以整得咁好味, 好鬆軟同充滿牛油香。Five guys style fries regular size - 雖然餐廳沒有套餐供應, 但個人覺得佢地既薯條係必點。散叫都值得嗌黎食。口感,味道都同圓形既嗰隻炸薯圈相似, 每一條都炸得香脆亦都好有薯仔味。唔知Five Guys 係唔係模仿返佢地係美國分店既裝修設計, 所以相比起香港其他食肆, 佢地既餐廳面積好大但D枱就擺得好疏,

唔知Five Guys 係唔係模仿返佢地係美國分店既裝修設計, 所以相比起香港其他食肆, 佢地既餐廳面積好大但D枱就擺得好疏, 尤其係嘥左餐廳地下個位, 建議可以模仿一下其他快餐店, 賣下雪糕或者咖啡都好, 香港地方寸金呎土呀, 擔心佢地賺黎唔夠交租。希望一間好味食店可以一直做落去, 令我地可以繼續食到有質素既漢堡包薯條。
$115 (Dinner)
  • little cheeseburger
  • five guys style fries