2019-10-24
今日屋企人帶我黎好彩食,原本冇諗住評價,所以開初都冇影相,但食落真的不對勁,所以都想寫出對今次lunch嘅感受。一開頭開茶都好好嘅,茶水好快上枱。但枱上的碗快有點污漬,是很明顯的洗不乾淨的乾食物漬,所以我好認真的用熱水洗乾淨他們。兩人叫咗四件點心,但結果是4個點心都無件熱。第一個豆沙煎餅點心正正常常,食咗都冇影相,味道沒問題,可惜不夠熱,冷的。蘿蔔糕上枱是一邊焦黑的,底部位置,件件都係咁,食頭一件是點了甜醬,食落有點酸,以為是醬料有問題,所以叫朋友不用點醬試食一下,才發現原來是蘿蔔糕的問題,所以再試試剩餘兩件的中間位置,但結果一樣,部份位置是酸的,剩下的都不敢吃了,😰😰接着要講嘅係煎餃子,單邊煎了,另一邊沒煎,不熱的,室溫偏冷。皮很厚,有點白色不夠透明。味道正常。再來看看馬拉糕,扁扁的,賣相不好看。味道也是怪怪的,完全不鬆軟,味道不均勻。整體是失望,而且感覺𣎴太好😞😞
兩人叫咗四件點心,但結果是4個點心都無件熱。
整體是失望,而且感覺𣎴太好😞😞