2020-06-23
同朋友約係旺角食lunch,又想搵個舒服嘅地方,之前經過幾次都冇入過去Pause It,所以今次就入去試下啦可以話係食過食物質素好好而且環境好舒服嘅cafe,因為有好多cafe食物都好麻麻我地係平日大概2pm到門口,竟然都大排長龍...我地差唔多等咗30分鐘😵同埋排隊位置會滴水大家要小心。店內侍應都好好,有斟凍水俾排隊人士解渴,出面真係好曬🥵店內環境店鋪裝飾以白色為主,好多地方都有小裝飾,而且仲有大大塊落地玻璃,自然光透入鋪頭,俾人感覺好舒服,同時充滿朝氣🌞個人好鍾意呢個設計食物店鋪menu都相對簡單,有沙律、主食、小食。而飲品則有咖啡、花茶、梳打類凍飲,值得留意嘅係仲有兩款係酒溝咖啡,好有特色同驚喜。不過全部食物都冇set,嘢飲另外嗌嘅~食物份量偏少,但對女仔黎講都ok煙雞胸肉三文治配薯條$72首先講下個包,個包嘅邊真係幾硬,相對難切同難咬,建議店鋪可能提供其他包款做選擇就perfect池啦入面雞胸肉同沙律菜都係正常份量,不過不失。薯條非常有驚喜,cajun風味嘅薯條帶有燒烤同少少辣味,薯條咬落偏中硬,唔會過油,我好鍾意推薦薯條!煙三文魚藜麥義大利飯$88煙三文魚大概有三大片,藜麥飯
店內環境
食物
煙雞胸肉三文治配薯條$72
煙三文魚藜麥義大利飯$88
煙三文魚大概有三大片,藜麥飯非常健康,煮得粒粒分明,入口除咗忌廉汁,都食到粒粒粟米,好鮮甜整體都好唔錯
飲品
我同朋友都曬到好頸渴,所以今次冇叫咖啡,反而叫咗比較清涼消暑嘅飲品整體黎講真係好滿意。我叫咗一杯蜂蜜熱情果梳打,雖然真係冇乜蜂蜜味😂😂但佢有用真嘅熱情果!唔係得糖漿!超級欣賞><
蜂蜜熱情果梳打$36
西柚檸檬梳打$36
總括黎講,真係超級推薦呢間cafe!係一個環境清幽,食物質素高嘅cafe🥰非常適合2-3個朋友黎吹水,或者自己一個黎放鬆。食物質素高嘅cafe真係好難得😭😭😭一定會再幫襯