2022-05-10
//< Cabana Breeze >呢間位於東涌既餐廳真係幾chill! 地鐵站行約15-20分鐘就到🥰 小編朋友經openrice訂座,全單可享85折😊 去到有少少覺得自己去左resort,真係好舒服!————————————- 南瓜湯 -小編唔知邊個跟餐湯/意粉,定係小編聽唔清楚要加錢🤣 不過佢個湯🥣幾好飲!好smooth🎃香味都有,又唔會太假太甜~————————————- Sauteed Clams $188 -呢個炒蛤蜊都幾大兜,雖然蛤蜊就唔會好大大粒,但係都飽滿無沙~ 整體鮮甜,辣辣地,會勁想不停塞入口🤣🤣————————————- Salsiccia Pizzia $168 -呢個其實係芝士義大利🇮🇹豬肉香腸披薩🍕 呢度既pizza真係好好食😋,聽staff講係用義大利麵粉做~特別欣賞佢個餅底!唔乾好chewy,推薦!————————————- Pappardelle $168 -呢個意粉🍝超級香呢!意大利麵煮得剛好有少少咬口~牛肝菌和阿甘蘑菇黑松露奶油醬真係無敵香🥰🥰配埋上面既芝士同蘑菇🍄真係好正,唔會係太漏個種🤤————————————- Tira
< Cabana Breeze >
- 南瓜湯 -
- Sauteed Clams $188 -
- Salsiccia Pizzia $168 -
- Pappardelle $168 -
- Tiramisu $88 -
呢個tiramisu我同友人都覺得麻麻地~ 唔係唔好食,只係小編比較鍾意食pici個種好滑好滑既texture😆😆
- Young Coconut $45 -
呢個真係超多水!係肉眼👀可見的滿!喜歡的不容錯過❤️
- Exotic Breeze $65 -
呢個其實係用熱情果、芒果🥭、菠蘿🍍、青檸同檸檬汁🍋再加上香蕉而成~ 成個combination都係超級熱帶超fresh😈 本身驚香蕉🍌會好怪,但係都幾夾,只係aftertaste有淡淡蕉味😆
————————————
*食物總類太多,餐牌不能盡錄
評分:8.5/10
地址:東涌怡東路9號灣景薈地下12-15號舖
營業時間:11:30-00:00
#cabanabreezehk #cabanabreeze #東涌 #東涌美食 #東涌必食 #香港美食 #香港必食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodshare #hkfoodlover #🐷🐤東涌 #🐷🐤西餐