籽樂廚房唔單止係一間良心小店,仲係一間非常有愛既餐廳。餐廳聘請聾健同學習障礙人士,協助佢地自力更生,推動傷健共融🥰餐廳預備左簡單手語表,介紹唔同手勢代表唔同餐號同需要(例如:我要熱水),方便大家同傷健人士溝通落單。籽樂廚房一直處於告急狀態,希望大家多多支持呢d咁有意義既餐廳💪🏻—————————————————📍香煎羊扒配自家製香草醬義大利飯 (8/10)羊架🐏煎得好香,肉質嫩滑唔會騷,只係肥肉多左少少。義大利飯香草味好濃郁,岩曬鍾意香草醬既朋友🌱加左好多芝士🧀令到個飯又rich又creamy。📍黑松露蜜糖雞翼 (9/10)一擺低已經搵到香濃既黑松露香味🍄外面煎得香脆又掛上蜜糖🍯更加吸引。雞翼新鮮出爐,擺入口仲係熱辣辣。肉質嫩滑多汁,真係好好食超juicy。📍套餐番茄湯+蒜蓉包 (8/10)番茄湯有忌廉拉花,非常有心思。味道都好好,食到細細既番茄蓉🍅,好有口感。而蒜蓉包絕對係滿分💯表面鋪左好厚蒜蓉粒。外面焗得好脆,但又保持到裏面鬆軟🥖就咁食已經非常好食,配埋番茄湯,索一索d湯汁更加無得輸😋
—————————————————
📍香煎羊扒配自家製香草醬義大利飯 (8/10)
羊架🐏煎得好香,肉質嫩滑唔會騷,只係肥肉多左少少。

📍黑松露蜜糖雞翼 (9/10)

📍套餐番茄湯+蒜蓉包 (8/10)