2019-07-19 97 views
過江龍劉一手喺正旺角中心地段,同地鐵站只有10步距離。餐廳面積大,而且座位闊落,好適合一班人嚟打邊爐。由於朋友唔食辣,所以我哋無叫出名嘅麻煩火鍋,但就叫咗個椰子雞鍋。好香嘅椰子味,仲加入紅棗,好似好養生。湯底足料非常,我哋3個人食極都仲有,去到最尾都仲夾到雞件,我估有一隻全雞嘅份量。打邊爐不可缺少嘅牛肉種類亦有好多選擇,澳洲、美國牛外,仲有日本和牛。我哋點呢款係美國雪花肥牛,雖然雪花不算均勻,但牛肉味夠!作為牛魔王嘅我當然唔會只食一款牛肉,我哋仲叫咗個爆漿牛丸,咬開入面有d餡料,唔係好食得出係d咩,但有d鮮味,唔知係咪有蝦肉。我哋都仲叫咗蝦丸,咬開係見到蝦膠包住蝦肉,所以彈牙又有咬口!蒿荀好大片,油麥菜亦嫩綠全枱人讚好劉一手Page 仲送炸魚皮! 下次去打算試吓劉一手自家出嘅手工啤,麻辣味,好似好刺激咁呀!

蒿荀好大片,油麥菜亦嫩綠
全枱人讚好劉一手Page 仲送炸魚皮!

2019-07-16
$400 (Dinner)