2019-08-12
昨天下午到酒樓飲茶,佢係自由入座時間,由於我地8個人, 搵到一張大格但咩都未整, 咁我問下西裝服的男人, 身份矮小, 一開始已經態度惡劣, 話: "你坐左落去先啦, 你坐左落去就有人起台! " 嘩~我都係問下, 不知情情況下問下都好正常, 如是者, 就開始飲茶, 下午我明白點心好多都冇都好正常, 所以都冇特別問題。之後去結帳就開始黎啦, 首先, 我結帳時有一個呀姐收銀, 我排第二, 之後有幾位呀姐都有排隊, 跟住有一個高既西裝服的男人(經理) 一行過黎, 一收錢就收我地後面果個先, 我俾張單佢佢冇反應, 算! 我等前面呀姐, 跟住呀姐到我結帳時 前後都係用同一部PAYWAVE機, 我諗住拍啦,點知呀姐態度勁串話: "後面已經收緊錢啊, 你仲拍! 收左你錢就唔好啦" 第一, 我排緊前面 點解係收我後面錢先! 第二, 我見你做緊結帳,我緊係拍卡啦! 都算!! 我行返位時, 有推車仔個呀姐, 話"有個珍珠雞啊! 你未食" 我話"我結帳了, 我要退返錢" 行返去收銀處同服務態度極之惡劣果兩位經理同收銀講, 佢就話"拍左卡啦wor!" 我話野食好耐未黎, 經理指住個呀姐就話: " 咪到左!
我行返位時, 有推車仔個呀姐, 話"有個珍珠雞啊! 你未食" 我話"我結帳了, 我要退返錢" 行返去收銀處同服務態度極之惡劣果兩位經理同收銀講, 佢就話"拍左卡啦wor!" 我話野食好耐未黎, 經理指住個呀姐就話: " 咪到左! " 我火都黎, 已經忍左好多次, 大聲話" 依家係咪拍左錢退唔到啊? 你拿拿退錢俾我啦! " 經理仲要勁串同我講:" 我都唔係同你講野,我同同事講炸wor" 會唔會智商低左少少, 依家小學雞扮唔係同我講咁又應我! 當我大大聲話返佢地轉頭先冇再出聲! 係咪一定要做到惡人怕惡個地步先可以去食飯?
酒樓雖然起係村屋裡, 但都唔係咁既服務態度, 我黎食野唔係黎受你地氣, 可能會話 咁嬲咪下次唔好黎食, 但我都要俾其他人知呢間野已經唔係第一次服務態度差, 之前已有評論講過呢間態度差, 但其他人寫好評都只係寫食物質素, 冇講過服務態度, 所以我好想話俾大家知,今時今日服務態度係唔得!