2021-06-28
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍛 𝐻𝑜𝑛𝑔 𝐾𝑜𝑛𝑔 𝐶𝑙𝑎𝑠𝑠𝑖𝑐 @ 🌟 荔香園冰室《👽食神大媽去冰室》.💁♀️ 圖片展示美食為:芝士流心厚西多士 HKD 32瑞士巨脾 配 炸薯條 HKD 42鮮茄芝士焗豬扒飯 HKD 58凍咖啡凍鴛鴦.👽 大媽今次黎到呢間有意將大家帶返去香港集體回憶嘅新派冰室,淨係見到冰室呢兩個字已經好期待。一入到去,就見到好多懷舊相片同陳設,好似拉大家返去六七十年代咁。😌.😚 要試就當然要試最經典嘅菜式啦,大媽最愛嘅就係西多士!而呢度唔單止係西多士,仲要係流心芝士夾心架!非常肥大厚身,落埋糖漿,真係越邪惡越快樂呀 😝.😆 有甜就當然要有鹹嘅平衡下啦,一於叫份瑞士巨脾配炸薯條!好肥大肉厚嘅雞脾呀!😱 再配半盤薯條!係無錯,好邪惡,但咁先好味呀 😝.👀 見到隔離台有人食豬扒飯,好引人LOR!叫多份 😆 估唔到呢個先係亮點呀!首先豬扒係厚切但係完全冇雪藏臭味,然後勁多芝士同埋茄醬,飯底雖然唔係話炒得好硬,但係絕對唔會好似做得差嘅好濕好林。超好味!.🌞 夏日炎炎,一路食,再配埋個冰室精選凍鴛鴦凍啡,超爽!.再加上佢一路都播住大媽細個一路成長聽嘅
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 圖片展示美食為:
芝士流心厚西多士 HKD 32
瑞士巨脾 配 炸薯條 HKD 42
鮮茄芝士焗豬扒飯 HKD 58
凍咖啡
凍鴛鴦
🌞 夏日炎炎,一路食,再配埋個冰室精選凍鴛鴦凍啡,超爽!
再加上佢一路都播住大媽細個一路成長聽嘅好多歌,堅有回憶呀!😌 你問心你有幾耐無聽過鄧走音嘅「電燈膽」?😂 當時覺得好MK,而家聽返全部都係回憶呀 🥰 #暴露年紀系列
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️