2023-11-26
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🌶️ 𝗕𝗼𝗹𝗱 𝗮𝗻𝗱 𝗦𝗽𝗶𝗰𝘆 @ 🌟 老掌櫃東北菜館《👽食神大媽食中菜》.💁♀️ 圖片展示美食為:Sweet & Sour Basa Fillet HKD 98Fried Lamb with Scallion HKD 96Sweet & Sour Pork Fillet HKD 88Homemade Crepe HKD 38Stir Fry Cellophane Noodles HKD 76.👽 大媽同朋友仔好鬼想食惹味嘅中菜,行商場見到呢間主打京川滬菜式嘅餐廳,餐牌都幾多選擇,裝修又幾企理,一於試下。.🐟 呢味「松鼠龍利柳」魚肉炸得超香脆,外脆內嫩,配上一啲甜酸嘅醬汁,味道酸甜可口,真係好開胃!.🧆 仲有「蔥爆羊肉」超惹味!羊肉切得薄薄嘅,炒得剛剛好,肉質鮮嫩。蔥爆嘅風味好突出,蔥嘅香氣同羊肉嘅鮮味相互襯托,份量亦都好足!.🍖 另外叫左「糖醋里脊肉」,因為呢個部位嘅肉特別好咬又唔會太肥,外層糖醋醬汁甜甜酸酸,完美地融合咗糖同醋嘅味道。.🐜 「螞蟻上樹」粉絲炒得香口,軟硬適中,微辣,食落有辣辣嘅刺激感,夠惹味,唔似出邊好多地方都
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 圖片展示美食為:
Homemade Crepe HKD 38
🐜 「螞蟻上樹」粉絲炒得香口,軟硬適中,微辣,食落有辣辣嘅刺激感,夠惹味,唔似出邊好多地方都唔夠辣。
🫓 作為澱粉質怪,一見到呢一款「家常餅」就即刻決定要試吓!有成八塊咁多,仲要一啲都唔覺得油,充滿着蔥嘅香味,超正!
😋 呢間餐廳出品份量好足,味道都比較惹味,推薦大家有機會可以試吓。
.⠀
📍 荃灣大河道100號海之戀商場2樓2006號舖