.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🇭🇰 I ᒪOᐯᗴ ᑕᕼᗩ ᑕᕼᗩᗩᑎ Tᗩᑎᘜ @ 🌟 荔香園冰室《👽食神大媽去冰室》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:皇袍叉燒飯 HKD 58爆芝流心蛋牛肉菠蘿包 HKD 38芝士流心厚西多士 HKD 32鮮茄芝士焗豬扒飯 HKD 58皇牌紅豆抹茶 HKD 6(跟餐)凍鴛鴦 HKD 3(跟餐).👽 大媽超鐘意翻兜嘅餐廳之一就係呢間新派冰室,一黎佢好味,二黎價錢大眾化,三黎大家應該估唔到,就係佢會播D #出賣年齡系列 嘅歌,一路食一路好似返左仲會唱K嘅年代,好有回憶架 😆.😚 話明鐘意翻兜呢間就當然要翻兜無限次佢嘅經典菜式啦,就係大媽最愛嘅西多士!而呢度唔單止係西多士,仲要係流心芝士夾心架!非常肥大厚身,落埋糖漿,真係越邪惡越快樂呀 😝 每一次都要點!.😋 另一款大媽必定點嘅翻兜無限次系列,就係呢度嘅「鮮茄芝士焗豬扒飯」🐷 首先豬扒係厚切但係完全冇雪藏臭味,然後勁多芝士同埋茄醬,飯底雖然唔係話炒得好硬,但係絕對唔會好似做得差嘅好濕好林。超好味!🤤.😆 有甜就當然要有鹹嘅平衡下啦,一於叫份「爆芝流心蛋牛肉菠蘿包」!呢個包完全充分表現出香港人
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
皇袍叉燒飯 HKD 58
爆芝流心蛋牛肉菠蘿包 HKD 38
芝士流心厚西多士 HKD 32
鮮茄芝士焗豬扒飯 HKD 58
皇牌紅豆抹茶 HKD 6(跟餐)
凍鴛鴦 HKD 3(跟餐)

鮮茄芝士焗豬扒飯

😆 有甜就當然要有鹹嘅平衡下啦,一於叫份「爆芝流心蛋牛肉菠蘿包」!呢個包完全充分表現出香港人嘅創意!將幾樣熱門個個都鍾意嘅美食,集合成個AVENGERS咁!😝 係無錯,超邪惡,但咁先好味,鹹甜夾埋真係不得了!

爆芝流心蛋牛肉菠蘿包

👀 見到隔離台有人食「皇袍叉燒飯」好引人LOR!叫多份 😆 第一次試,估唔到呢個先係亮點呀!個滑蛋真係不得了,仲要加埋啲叉燒,好足料,堅好味,仲有一兜熱辣辣嘅熟豉油俾你自己淋上去,超超超好味!呢個必點!👍

皇袍叉燒飯

🥤 一路食,再配埋個冰室精選凍鴛鴦同皇牌紅豆抹茶,超爽!大眾化嘅價錢,但超滿足 👅

皇牌紅豆抹茶  &  鴛鴦

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
📍 旺角通菜街1號威達商業大廈地下N號舖
☎️ +(852)3793-4000
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$99 (Tea)
鮮茄芝士焗豬扒飯
皇牌紅豆抹茶  &  鴛鴦