平時去開大圍通常都圍住地址站搵食, 難得今日時間有些鬆動又有心機去搵食, 就搵左近顯徑邨既一間小細細間既食店佢門面似cafe, 但係佢係食米線既, 又可以坐吧枱對住街食, 仲可以對住幅畫食, 加添左藝術既層次, 真係估唔到食米線可以chill 住黎食🤭但係應該係因為都對住馬路, 好快就會有塵,佢個窗可以勤些清潔🫣,咁就更加perfect 啦我叫左個手撕雞酸辣米線, 多蔥多芫茜, 今次係真係好多青呀😘味道唔錯呀, 唔會太辣, 又唔會太鹹, 感覺淡淡地, 但又唔係無味, 好啱我口味, 手撕雞的份量係勁多, 比例好似係多過米線一倍. 美中不足既係米線份量係比較小, 米線比較碎, 比較難夾😆原本我好想叫佢杯奶茶☕️, 因為見佢招牌黎, 但我通常飲奶茶會肚痛, 諗起之後我又有野做, 咁就放棄左, 乖乖地叫左杯紅棗杞子茶, 好養身, 但係好好飲架🌟下次想試佢既撈米線 + 麥芽雞翼😋

下次想試佢既撈米線 + 麥芽雞翼😋
2023-03-02