2022-08-29
平時嚟到大鴻輝,淨係識去打邊爐,但係夏日熱辣辣,對啲鍋物真係提不起興趣。是日友人帶路响大門口電梯一上,發掘到呢間未食過嘅燒肉,見佢餐牌有齊豬牛羊雞海鮮蔬菜所以唔駛猶豫決定試試佢!入座後侍應先介紹了一輪Menu,最後我們選了Lv 4。等候上菜期間,梗係巡視下自助區和飲品櫃啦。熟食以炸物為主,不過不失;飲品區相對較有驚喜,除咗一般放題必備嘅罐裝飲品,熱飲竟然仲有一部即磨咖啡機,款式比某連鎖日式西餐用開果部還要多。等咗唔駛十分鐘就嚟第一輪,首先係餐廳發板既九宮格牛肉盤和煙燻壺漬封門柳。侍應哥哥熟手地先燒個封門柳比我地享用,好juicy,原味食都好正,想講下佢有隻蕃茄柚子醬好開胃!跟住自己落手燒個九宮格,個人偏好特上肩胛翼板同埋牛舌👍做完一輪牛魔王,就開始海鮮放題,大讚清酒蜆同廣島蠔,配上錫紙兜燒非常方便,另外大海蝦肉質彈牙,亦都係encore之選!最後甜品除左有自助雪糕機同迷你蛋糕仔,我哋仲試咗椰汁流心球同重口味既榴槤炸彈,兩者都非常香脆,值得一試。總括而言,呢間都算係我近來最好嘅一次燒肉體驗,有機會要同一大棚親朋戚友再嚟食過