2021-06-09 107 views
對於鍾意食肉特別係牛仲要係牛扒嚟講,一般都唔會食well done.或者係我心目中,3成熟先係最食到個舊肉究竟質素如何。從友人口中得知,原來香港一直有間高質扒店,一間位於旺角另一間就係大角咀。避免排好耐隊,今次決定一訪大角咀店。店舖唔算難搵,呢條街算係靜中帶旺,不過行近舖頭之前已經遠遠聞到肉香!可能今次收工嚟食大約8點零,竟然唔需要排隊,簡直係討厭排隊人士既福音!一開始我已經揀好咗我要食肉眼300g而朋友就order咗牛板腱200g再配返個set,咁先滿足架嘛!個牛仲可以揀3種汁,有蔥油,洋蔥油同蒜油!入便都幾乾淨企理,空間寬敞,仲有日本文化“返卻口”唯一美中不足係抽煙系統有待進步,始終我對食完飯一身油煙味既感覺有點不太喜歡,希望往日再嚟食,會有進步。牛板腱200g配蒜油香味十足,絕對做到我心目中既medium rare! 蒜油好香,不會蓋咗個肉味你亦可以根據返自己口味落鹽或者black pepper,但我覺得食牛其實唔需要加太多額外調味品先食到佢本身個味!肉眼300g配蒜油絕對足料!好有牛味,不過有點過熟,唔算係3成,但可接受既範圍!入便仲有舊大肥膏,鍾意食肥膏既朋友可以叫肉眼,一定
或者係我心目中,3成熟先係最食到個舊肉究竟質素如何。
避免排好耐隊,今次決定一訪大角咀店。

入便都幾乾淨企理,空間寬敞,仲有日本文化“返卻口”

牛板腱200g配蒜油

肉眼300g配蒜油

入便仲有舊大肥膏,鍾意食肥膏既朋友可以叫肉眼,一定滿足到你2種口感。

整體嚟講,呢間餐廳性價比算高,我同朋友都非常滿足,平民價錢食到高質牛扒,食肉獸千萬不要錯過!
2021-06-08
$150 (Dinner)
  • 牛板腱
  • 肉眼