2023-04-26
同個friend 好耐無見,想擦餐飽,又可以嚟個long lunch慢慢傾下計💗去旺角大瀛喜食午市放題就fit 曬啦。餐廳位置超正!地鐵站一上去就係,而且依到新裝修👍🏼高雅舒服,2個人坐大卡位,叫到成枱嘢都好有空間感。午市放題(週一至四$238/位) 12:00開始,14:30 last order,然後食到盡去到15:00,大食的話真係可以食到好多轉。🔶串燒丶燒物🔶霸王蒜炭燒珍寶蠔🦪蒜香十足👍🏼每次黎都會點孜然燒羊鞍,燒得好惹味香口。另外,蒲燒鰻丶鹽燒牛舌丶燒菠蘿丶比目魚西京燒丶燒芝麻雞翼,都係熱辣辣上枱🤤特別推薦燒菠蘿,酸甜多汁開胃解膩,每次必點。🔶刺身丶壽司🔶壽司款式都算多,其中北海道帶子肥厚鮮甜,醬燒左口魚邊壽司我至愛,好有魚脂香,另外,有鵝肝壽司丶鹽燒三文魚腩壽司都唔錯👍🏼朋友比較鍾意食熱盤,所以依次無咩點刺身,不過點咗幾款~油甘魚丶帶子丶赤貝丶八爪魚..都好新鮮。🔶一品料理🔶鮑魚入口微甜帶香,彈牙入味,我地前後吃了2轉。另外,鮑汁花膠清清哋都唔錯,花膠軟腍入味👍🏼🔶自助區🔶仲有多款日式前菜丶凍蝦丶沙律丶熱食丶小杯甜品丶飲品丶雪糕雪條等等。生果當日哈密瓜&蜜瓜,最後來點飯後果
🔶串燒丶燒物🔶
🔶刺身丶壽司🔶
🔶一品料理🔶
🔶自助區🔶
仲有多款日式前菜丶凍蝦丶沙律丶熱食丶小杯甜品丶飲品丶雪糕雪條等等。生果當日哈密瓜&蜜瓜,最後來點飯後果也不錯。