2024-06-20 557 views
$18隻燒大頭蝦,叫佐4隻,嚟佐5隻,全部都係由頭至尾只有中指size長,蝦頭完全無膏,而且蝦肉入口即溶,又梅又臭,入口即吐。$18隻燒生蠔,叫佐4隻,size好大隻,有手掌大,等佐差不多半個鐘至嚟,一開發現元貝位半透明,緊黏住殻,用匙撬都唔甩,叫waiter拎返廚房燒多陣,點知一等又差不多半個鐘至嚟,中途約15分鐘已通知樓面仲未到,可能樓面以為我投訴燒蠔臭,嚟到竟然係全新4隻燒蠔,但係同樣地元貝位都係半透明,撬極都唔甩,我地已放棄再等,唯有放落已食完明爐魚個dou焯熟佢,口感雖然ok,但係食完成口有陣陣臭蠔味。明爐馬友又係梅,而且仲有唔少魚鱗,要邊食邊吐。馬拉盞通菜同炒什菜,用細碗裝,先唔講份量少,d菜大部份碎濕濕。第一次係泰菜館食菠蘿炒飯唔係用菠蘿殻裝。泰式豬手普通過普通。係生蝦同咖哩軟殻蟹跟蒜蓉包比較好食。食完半個鐘有輕微肚痛5個人$900埋單不會有下次
明爐馬友又係梅,而且仲有唔少魚鱗,要邊食邊吐。
第一次係泰菜館食菠蘿炒飯唔係用菠蘿殻裝。
泰式豬手普通過普通。
係生蝦同咖哩軟殻蟹跟蒜蓉包比較好食。
食完半個鐘有輕微肚痛
5個人$900埋單
不會有下次

2024-06-20
$180 (Dinner)
  • 泰式咖喱蟹
  • 蒜蓉包條