2022-02-17 436 views
新店裝修, 無一種好奢華既感覺,反而係有種日店小店, 好親民但又精緻,以實木以及木板拼湊出來, 一入到來就感覺到個肚要開動了!今次係Ben 師傅主理, 之前都試過佢係前公司所操刀既料理, 所以都好安心, 有品質保証.一入座就有職員招代, 坐好之後就有小食同熱茶. 因為唔算好常食omakase, 大概每2個月一次吧, 每道菜上來果時都充滿期待果然無令我同太太失望, 由頭食到落尾, 我同太太每道菜都好滿意.最後仲決定要post人生第一次open rice既食評, 因為就真係記唔晒d 食物既名, 就問多次Ben 師傅, 點知佢就話可以whatsapp 晒d菜單俾我, 真係太好了, 打少好多字 XD酒肴岩手縣廣田灣 kanno kaki 北海道 鱈魚白子微炭烤 富山灣 瑩光魷魚炭燒 目地鮪慢煮 三日 蝦夷鮑燒 鮪腹內膜壽司春子鯛昆布清白蝦縞鰺 (深海池魚)毛蟹鰤魚海膽牡丹蝦鯖魚棒梭子魚 (竹籤魚)沙甸魚鮪蛇腹鮟鱇魚肝太卷玉子燒甘薯水信大福
以實木以及木板拼湊出來, 一入到來就感覺到個肚要開動了!
一入座就有職員招代, 坐好之後就有小食同熱茶.

酒肴
北海道 鱈魚白子
燒 鮪腹內膜

壽司
春子鯛
昆布清白蝦
縞鰺 (深海池魚)
毛蟹
鰤魚
海膽
鯖魚棒
梭子魚 (竹籤魚)
沙甸魚
鮪蛇腹
太卷
玉子燒
甘薯水信大福
北海道 鱈魚白子
海膽壽司
2022-01-16
$1200 (Lunch)
海膽壽司