2023-05-16
之前幫襯過銅鑼灣糖街嗰間「Pigsman」豬扒專門店,食物質素相當有驚喜,賣相與味道俱佳。最近餐廳選址蘇杭街插旗,趁假日專登過嚟支持下。餐廳以英國特工為主題,由門面以至店內嘅裝修都很有格調,融合了電影「皇家特工」跟「007 特務占士邦」嘅特色,非常吸睛。餐牌選項豐富,豬扒飯一共有 7 款,有焗有唔焗,另外亦有漢堡、多士、沙律同小食等可供選擇。我哋點咗個 Combo Mission A($92):威士忌 BBQ 豬扒飯+手打豬肉丸+汽水Agent Jack 特務J招牌威士忌 BBQ 豬扒飯,豬扒用咗肉眼位,切成條狀,每件厚約 2cm,食落好有口感,帶濃郁 BBQ 香氣,細嚼下更可嚐到陣陣威士忌嘅醉人酒香,美味。豬肉丸即叫即炸,賣相非常靚仔,食落口感好正,彈牙濕潤,同附上嘅燒汁簡直係 Perfect Match!另外再加咗個越式水咖喱豬扒飯同豬榴彈。Agent Curry 特務C越式水咖喱豬扒飯 ($63) 咖喱調校得啱啱好,味道唔會過辣,豬扒鬆化有咬口,食落帶陣陣香茅嘅清新香氣,充滿越式風味,值得一試。手打雙層豬柳芝士漢堡 (豬榴彈;$63) 手打豬柳扒 2 大先塊,咬落好 Juic
另外再加咗個越式水咖喱豬扒飯同豬榴彈。
手打雙層豬柳芝士漢堡 (豬榴彈;$63) 手打豬柳扒 2 大先塊,咬落好 Juicy,啖啖肉汁。麵包烘得好脆香,鬆軟得嚟又有牛油香;中間仲夾咗芝士、蕃茄同生菜等,配上酸酸甜甜嘅醬汁,超好食,醒胃惹味!